10 aktietips och börsknep

Investerare är alltid på jakt efter pålitliga aktierekommendationer som kan hjälpa dem att välja företag som överträffar marknaden samtidigt som de tillhandahåller beprövade taktiker och procedurer för att investera i dem. Här är tio aktietips från investeringsexperter som alla som är intresserade av att tjäna pengar på aktiemarknaden kan använda.

1. Investera inte pengar du inte har

Det första och mest avgörande rådet för en ny investerare är att komma ihåg att det inte finns några garantier på aktiemarknaden. En investering som på pappret verkar vara en fantastisk idé behöver inte nödvändigtvis slå ut i verkligheten. Innan investerare investerar några pengar i aktiemarknadsföring bör investerare vara medvetna om att möjligheten att förlora alla sina pengar finns, om än osannolik.

Investerare kan minska risken för allvarliga förluster genom att försäkra sig om att de inte behöver ta ut sina investeringsmedel inom kort. Chipotle (CMG) sålde cirka 400 dollar per aktie innan de blev föremål för kortsäljare, som drev ner det till så lågt som 250 dollar per aktie. Efter några år sålde den för 500 dollar per aktie ännu en gång. Under denna tid förändrades företaget inte på något sätt, och det fortsatte bara att växa i samma takt som det hade varit i flera år. Andra som kunde rida ut stormen är nu i svart, medan de som fick ta ut pengar under nedgången ådrog sig en rejäl förlust.

2. Tänk på att det är enklare att köpa aktier än du kanske tror

Lättheten med vilken nybörjare kan börja köpa och sälja aktier förvånar dem ofta. Potentiella investerare kan synkronisera sina investeringskonton med sina bankkonton och överföra pengar gratis genom att bara registrera sig för ett mäklarkonto.

Å andra sidan är det inte gratis att sälja och köpa aktier eftersom mäklarhus inte köper och säljer aktier för investerare av deras hjärtans godhet. Även om det inte är gratis, är det inte oöverkomligt dyrt för investerare som använder en billig mäklare, där typiska köp- och försäljningskostnader sträcker sig från $8 till $10.

Investerare kan använda knappen “köp aktier” för att leta efter ett företag som intresserar dem och sedan lägga sin beställning efter att ha haft pengar på sitt konto.

3. Köp och sälj aktier med limitorder

Vid köp av aktier kan köpare välja mellan en limitorder och en marknadsorder. En limitorder tillåter investerare att specificera det högsta pris de är redo att betala för en aktie, samt det lägsta pris de är villiga att sälja den för. En investerare som lägger en marknadsorder kommer att betala vad aktiens nuvarande pris är.

Att använda en marknadsorder för att köpa eller sälja utsätter en investerare för marknadens nycker. Varje dag rör sig aktier normalt några procentenheter högre eller lägre. När du lägger en marknadsorder riskerar en investerare att hamna i den övre delen av en akties genomsnittliga värde, och de kan hamna i den lägre delen av en dags varians om de säljer med en marknadsorder.

En limitorder skyddar investerare från dessa variationer genom att tillåta dem att specificera det högsta priset de är redo att betala för en aktie när den genomförs som ett köp och det lägsta pris de är villiga att sälja en aktie till när de utförs som en försäljning.

Investerare kan söka ytterligare vinster genom att lägga en limitorder för köp till 0,5 procent -1,0 procent under det aktuella marknadspriset och sälja till 0,5 procent -1,0 procent över det aktuella marknadspriset.

4. Håll dig borta från fonder och index.

Att investera på aktiemarknaden med hjälp av ett index eller en aktiefond är en av de vanligaste misstagen som nybörjarinvesterare gör. Även om fonder konsekvent underpresterar aktiemarknaden, lägger många investerare hela sin aktieportfölj i dem. Regler och avgifter är två frågor som fonder står inför.

Det är enkelt att förstå avgiftsdelen: värdepappersfonder har förvaltningskostnader som påverkar den totala lönsamheten. För att täcka sina rejäla förvaltningskostnader måste en fond avsevärt överträffa den allmänna marknaden, vilket inte händer särskilt ofta.

Fonder är vanligtvis begränsade av en uppsättning styrande regler som fondförvaltaren är skyldig att följa, förutom avgifter. Även när de förvaltas av en kompetent fondförvaltare som kan slå marknadsgenomsnittet, är fonder vanligtvis begränsade av en uppsättning styrande regler som fondförvaltaren måste följa.

Investerare möter ytterligare utmaningar med indexfonder eftersom de följer hela marknaden snarare än specifika aktier. Vissa företag är uppenbara förlorare, och investerare undviker dem till varje pris. När en investerare investerar i en indexfond som följer New York Stock Exchange (NYSE), köper de en liten bit av varje företag som är noterat på den börsen, vinnare och förlorare.

5. Investera i stora företags aktier

Efter att ha lärt sig hur man köper aktier och förstått att enskilda aktier överträffar fonder, måste investerare välja vilka aktier de ska köpa. Att investera i etablerade företag som inte bara kommer att finnas under överskådlig framtid utan också kommer att fortsätta att blomstra är det perfekta alternativet för individuell aktieinvestering.

6. Gör förberedelser för långdistansen

Investerare bör planera långsiktigt efter att ha bestämt sig för vilka företag de vill investera i och köpa aktier i. Aktievärdena förändras i snabba takter, med starka företag som tappar 10 % till 40 % av sitt börsvärde på grund av negativa attityder.

Framgångsrika företag värderas vanligtvis till en premie, vilket kan skrämma investerare på grund av den höga relativa kostnaden för deras aktier. Å andra sidan innebär att välja ett fantastiskt bolag vanligtvis att företagets vinsttillväxt så småningom kommer ikapp aktiekursen och aktiekursen följer efter.

Ett företags börsvärde kan sjunka med 10 % eller mer på en enda dag, och det kan också vinna så mycket på en enda dag. Till och med ett börsnoterat företag med ett betydande börsvärde kan se prissvängningar så här: Google (GOOG) sköt i höjden mer än 10 % på en enda dag då en fjärdedel av dess börsvärde ökade med mer än 25 miljarder USD.

7. Gör ett försök att ignorera nyheterna

Varje dag försöker nyhetskommentatorer spinna berättelser för att prata om dem på sina webbplatser eller TV-program. Det är bättre om investerare håller sig borta från detta eftersom dagliga nyheter har liten, om någon, inverkan på ett företags övergripande utsikter, särskilt om informationen är negativ.

När det var förseningar i China Mobile och Apple-transaktionen, till exempel, spekulerade vissa analytiker att förseningen var en indikation på att Apple nu var ett no-go. I själva verket, även utan transaktionen, skulle Apple vara lönsamt med rekordförsäljning med deras senaste produktuppdatering.

Negativa rapporter bör ignoreras istället för att fokusera på lång sikt – investerare som inte gör det riskerar att “sälja panik” och förlora en ansenlig summa pengar.

8. Köp inte alla dina aktier på en gång.

Ett annat användbart aktietips för att tjäna pengar på aktiemarknaden är att sprida dina investeringar över flera förvärv. Detta skyddar investerare från kraftiga prissänkningar på grund av en dålig resultatrapport eller andra händelser som kan få en akties pris att rasa. Den bästa tekniken är att dela upp ett initialt investeringsmål i tre lika stora summor och förvärva aktier med 30 dagars mellanrum.

9. Delta i utdelningsåterinvesteringsplaner (DRIPs)

Ett återinvesteringsprogram för utdelning tar automatiskt ett företags utdelningar och investerar dem i fler aktier. En DRIP kan ackumulera tillräckligt med nya aktier för att ge betydande utdelningar när den får löpa under en lång period.

10. Med tiden, Lägg till i positioner

Investerare som vill tjäna mycket pengar på aktiemarknaden köper inte aktier en gång och köper aldrig igen. Snarare försöker investerare ständigt att spendera sina besparingar för att köpa mer aktier.

De kan börja allokera sina nyförvärv till vilken aktie som helst som har det lägsta priset i förhållande till tidigare värden när de förstår hur företagen de äger värderas. De kan avsevärt öka sin totalavkastning när deras erfarenhet av att investera i dessa mycket prisvärda aktier växer.

Ladda ner Jeff Bishops e-bok “Profit Option Accelerator” för fler börstips och metoder för nybörjare som kan leda till framgång på aktiemarknaden, och lär dig hur du kan dubbla eller tredubbla ditt kontosaldo på bara en vecka.