BÄSTA BÖRSTRIKKEN OCH TIPS DU BÖR KÄNNA 2021

Aktiemarknaden har flera former, inklusive aktiemarknaden, valutamarknaden, fastighetsmarknaden, kryptovalutamarknaden, etc. Dina pengar investeras på marknaden, och en aktiemarknad är en plats där du lägger alla dina pengar i aktier och ingenting annan.

Eftersom vi pratar om aktier kommer det här inlägget att fokusera på aktiemarknadens överlevnadsstrategier. Så låt oss börja med grunderna:

Vad är skillnaden mellan en aktie och en aktie?

Aktien är ett mått som representerar innehavarens delägande av företaget, medan aktien är den enda ägandeenheten. Detta kan förstås med en enkel mening.

Å andra sidan investerade John 300 dollar i företag X. Jacob äger 5% av aktierna i företaget, och det är två helt olika koncept.

Vad är egentligen börsen?

En aktiemarknad är en börs eller ett index som listar alla ett lands aktier. Ett lands ekonomi är uppdelad i många sektorer, var och en med sina lager.

Det finns energisektorn, livsmedels- och dryckessektorn, bilsektorn och så vidare. Det finns några bluechip-aktier och några andra aktier i var och en av dessa. Blue chips är de som inte rör sig mycket på kort sikt. Dessa är också kända som börsens tillflyktsorter.

Detta beror på att dessa aktier kommer att ha mycket liten om någon volatilitet. Som ett resultat lade investerare in sina pengar i dem, i tron ​​att det skulle vara säkert.

Finns det någon skillnad mellan handel och investering?

Den enda skillnaden mellan handel och investering är när aktier hålls. Handlarna, även kända som intradagshandlare, kommer att öppna och avbryta en position innan handelsdagens slut.

Långsiktiga vinster är viktiga för investerare. De vill köpa en aktie och behålla den så länge de vill eller tills de når sitt mål. Investerare använder en mängd olika taktiker.

Grunderna är vad de letar efter i ett företag innan de investerar sina pengar. Handlarna sysslar främst med teknisk analys, vilket håller fundamental analys på avstånd efter en viss punkt. De bästa företagen är vad de söker när det gäller volatilitet och goda fundament.

Investerare har normalt en stor summa pengar att investera på aktiemarknaden, medan handlare vanligtvis har mindre pengar. Detta kan naturligtvis variera, men i slutändan måste handlare som vill tjäna mer pengar investera en större summa.

Är det att föredra att handla eller investera?

Detta är ett subjektivt ämne eftersom handel och investeringar rör sig i olika hastigheter. Det tar tid innan en handlare blir en expert på marknaden och börjar tjäna pengar.

Innan en investerare kan studera marknaden och bli någon som kan förstå hur saker fungerar och låta pengarna fungera måste de ägna lite tid åt det.

Innan de går in på marknaden har handlare och investerare olika mål i åtanke. Valutahandlare vill dra nytta av den dagliga volatiliteten.

Volatila aktier anses vara riskabla, enligt investerare. Men handlare tror att volatila aktier är de som kommer att ge dem mest pengar.

Denna mentalitet skiljer båda klasserna åt.

Vilka är de mest effektiva börsstrategierna?
Konsekvens är den “hemlighet” som garanterar säker framgång på aktiemarknaden.

Handlare måste handla varje dag för att få ett grepp om marknaden. När man har att göra med ett demokonto är det annorlunda.

Eftersom det handlar om riktiga pengar blir konsekvensen lidande.

Det måste åtgärdas först. Bortsett från det kan tips vara många, beroende på vilken typ av mentor du söker.

Det är den typen av råd du får om din mentor har varit en tjur hela livet. Förvänta dig detsamma om mentorn har varit en björn.

Men eftersom du läser detta på internet, låt oss hålla tonen neutral.

1. Hitta den bästa aktiemäklaren:

Det är viktigt att välja rätt börsmäklare. Den första och viktigaste affären du någonsin kommer att göra kommer att vara pengarna du sätter in på ditt mäklarkonto.

Om du blir lurad till att falla för en bluff där bedragaren främjar en mäklare som inte är i nivå när det gäller kvalitet och bedrägerier, kommer du att förlora alla dina pengar.

Se till att mäklaren du har att göra med är licensierad och har alla nödvändiga bestämmelser skriftligen.

Det första du behöver är rätt börsmäklare, som du behöver innan du kan vara konsekvent. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du använder den mest populära onlinemäklaren.

Av handel.

Mäklaren har funnits på marknaden sedan 2019 och har tillhandahållit utmärkt service till sina kunder sedan dess. Handlare kan använda tre distinkta handelskonton för att handla på mer än 300 CFD-omsättbara tillgångar med HFTrading. Varje version skapas med handlarens skicklighetsnivå i åtanke.

Mäklaren regleras av FMA och är ett handelsnamn för CTRL investments Pvt. Ltd.

2. Håll ett öga på det första du gör.

Oroa dig inte för hur mycket pengar du är på väg att investera i form av tillräcklighet; se istället till att det inte är pengar du inte har råd att förlora. Saker som att skriva in dina barn i skolan eller ta hand om dina äldre föräldrar är viktigare än handel.

Investera inte dina pengar på aktiemarknaden om du sparar till något liknande.

Undersök tillgången du ska ta itu med vad gäller tillräcklighet och se till att ditt kapital är tillräckligt.

Du bör undvika att använda artiklar som derivatprodukter och marginalhandel under de första månaderna av din handelskarriär. Traditionella handelsmetoder kräver en stor initial investering. Så gör dina läxor och placera rätt mängd pengar på rätt plats.

3. Gör lite forskning:

Det enda som är i närheten av att vara konsekvent på marknaden för att säkerställa framgång är forskning. Volatilitet uppstår främst för att något relaterat till den sektorn har dykt upp, och om något hände måste det bevakas av media.

Kom ihåg att vilken teknisk kunskap du än har om tillgången kommer att vara värdelös efter några dagar. Minst två gånger i veckan måste du undersöka tillgången eller aktien i fråga. Först då kommer du att kunna bemästra handel.

Möjligheten att undersöka marknaden och vara bekväm med ny information skiljer topphandlarna från de andra. Konsekvent handel är viktigt, men det är ständig forskning också.

Saker som vilka nyheter som fick ett valutapar att flytta (till exempel) kan bara läras genom studier, och saker som ljusstakemönster matchar det som bara kan bli känt genom forskning.

4. Förebyggande av förluster:

Som namnet antyder är stop loss allt som kan förhindra en förlust. Låt oss börja med en förklaring av vad en stop-loss-order är. Bara för illustrationens skull. Se dig själv som en tjuv som förstår ett specifikt område bättre än sitt eget.

Nu när du vet hur du tar dig in i olika hus vill du förmodligen ta dig in genom taken. Dina parkourförmågor är onekligen imponerande, men vad händer om du ramlar?

Det kommer att bli skador och till och med fängelse. Vad skulle du göra om du var i denna hypotetiska position för att förhindra dig själv från att göra något sådant?

Om jag var du, skulle jag dra ett nät mellan husens tak för säkerhets skull. En stop loss är i huvudsak ett netto mellan två toppar.

Stop-loss-ordern kommer att uppmana dig att ange ett värde, som du kommer att mata in, och din handel kommer att avslutas automatiskt när priset når den nivån.

Överväg stop-loss-nivåerna noggrant. Ta aldrig något för givet; om du tror att du inte kommer att kunna tolerera en förlust efter en specifik prisnivå, ställ in en stop loss-nivå vid den punkten.

Jag tror inte att du kommer att klara av det. Ingenting kan någonsin hanteras på aktiemarknaden, och endast lämpliga åtgärder kan vidtas.

I början, BORTSÄLJ INTE:

När du tror att en viss tillgång kommer att falla i värde ber du din mäklare att sälja några av företagets aktier åt dig och sedan köpa tillbaka dem till ett lägre pris efter en vecka.

Avvecklingstiden är veckans tid.

Om du tror att tillgången kommer att falla i värde och blanka den, men den gör det inte, måste du köpa tillbaka den oavsett priset efter en vecka. Hela spelet handlar om rätt spekulation, så om du inte kan göra det, fastna inte i det kortsäljande frenesi.

När blankning kombineras med hävstång låter det ännu bättre, men utan rätt erfarenhet kan båda dessa faktorer få din handelskarriär att se ut som ett skämt.

Veteraner bör använda hävstång:

Vi säger detta eftersom hur hävstångseffekten fungerar kan vara giftigt för vissa människor; hävstång är ett verktyg som kan förstora både vinst och förlust. Förstå hur hävstångseffekt fungerar innan du lägger dig i händerna på en marginalhandlare.

Här är kärnan:

Låt oss säga att din mäklare erbjuder en hävstångseffekt på 1:100 och att du använder $1000 för att handla. Detta indikerar att du är ansvarig för en $100 000 position, och en sådan position kan återspegla volatilitet på ett sådant sätt att ditt kapital försvinner över en natt.

Allt är fint och bra om du handlar med hävstång och handeln går bra.

Om affären går dåligt, kommer mäklaren att vilja ha pengarna som positionen innehade, inte pengarna som du använde för att gå in i den.

Dessutom kommer fluktuationen i priserna att återspeglas i ditt kapital. Tänk på ett scenario där värdet på din tillgång sjönk och ditt kontosaldo reducerades till $200. Du vet att stödet bara kommer att gå upp härifrån, men mäklaren kommer inte att tro dig. Ett marginalsamtal kommer att göras.

Handlaren ombeds att skjuta in pengar till sitt mäklarkonto under ett marginalsamtal, och om de inte gör det har mäklaren rätt att lämna handeln för deras räkning. Det spelar ingen roll om affären skulle ha gett dig ett par tusen; om marginalanropen inte är uppfyllda, finns det inget sätt för dig att avsluta det på egen hand som handlare.

Investera inte i ett företag som du har begränsad kunskap om:

Att investera i ett företag som du inte kan något om är en dålig idé. Eftersom du är oinformerad om de händelser som kommer att få marknaden att röra sig, kommer du antingen inte att kunna tjäna på dem eller kommer att lida en förlust på grund av din bristande uppmärksamhet.

Handel och investeringar handlar om att placera dina pengar på en plats där du kan se dem växa samtidigt som du satsar på marknaden och prisförändringar. Om en handlare har varit lönsam på råvarumarknaden och sedan bestämmer sig för att handla med bilsektorn, kommer de sannolikt att förlora pengar.

Slutsats:

På aktiemarknaden kräver handel en hel del tålamod och tid. Detta är bara några av de faktorer som kan leda till framgång, men att komma ihåg dem alla kommer inte att garantera din framgång.

Någon handlare vet inte hemligheten till framgång. Allt de har gjort på marknaden har varit konsekvent, och saker och ting har utvecklats som de borde.