6 börstips och tricks för nybörjare

Kan du tro att den nuvarande tjurmarknaden i USA har pågått i tio år? Aktiemarknadens uppgång och den snabba uppgången av kryptovalutavärden saknar motstycke, vilket leder oss in på okänt territorium när det gäller investeringsavkastning.

Om detta inte räcker för att övertyga dig att gå med på aktiemarknaden som ett investeringsinstrument, vet vi inte vad som skulle göra det. Det är rättvist att du är livrädd för marknadens volatilitet som nybörjare, men med några fantastiska börstips och taktiker för nybörjare kommer du att vara på god väg.

I det långa loppet är att investera i aktier en av de bästa metoderna för att generera utdelningar och ränta. Det betyder att du kan börja pensionsspara i ung ålder, och med en årlig avkastning på minst 10 % är du klar.

Om utsikten att gå i pension bröt gör dig nervös, fundera över hur du kan investera i aktier och börja bygga dina pengar.

1. BÖRJA JUST NU

Detta är utan tvekan en av de viktigaste börsrekommendationerna, och vi kan inte överskatta hur kritisk den är. Den svåraste delen av att investera för de flesta nybörjare är att komma igång. Många människor undersöker investeringar och vill göra det, men de följer inte igenom, och när de inser sitt fel har de slösat bort mycket tid.

Nyckeln är att komma igång direkt. Om möjligt, så snart som idag. Det finns inget som heter en perfekt tid att börja investera, så efter att du har lärt dig tillräckligt om aktiemarknaden och har valt en aktie, stödja och fortsätt att lägga till den.

Med tanke på din brist på erfarenhet är en av de bästa sakerna du kan göra att förvänta dig att ditt första år kommer att bli ett misslyckande. Detta kommer att lära dig att acceptera att du kommer att förlora pengar ibland och ge dig värdefull erfarenhet. Det betyder också att när du lär dig repen av aktier och andra tillgångar, bör du bara investera det du har råd att förlora vid den tidpunkten.

2. SÄTT DINA HANDELSMÅL FÖRST.

Även om du är en nybörjare är det första steget att definiera dina handelsmål. Vad exakt vill du uppnå när det gäller att investera i aktier? Hur mycket tror du att du kommer att tjäna?

Vill du starta en växande fond för framtiden eller behöver du lite extra pengar? Letar du efter en snabb vinst? Vill du ha ett pålitligt sätt att öka din förmögenhet?

Vad har du för planer med pengarna du tjänar på aktiemarknaden? Är din nuvarande månadsinkomst tillräcklig för att du ska kunna investera? Det här är några av de viktigaste frågorna du bör överväga.

Du har inte råd att ignorera volatiliteten på aktiemarknaden, hur fördelaktig den än är. Stora förluster kommer att åtfölja stora vinster, vilket innebär att du måste vara säker på pengarna du investerar och vara villig att förlora dem.

3. STUDERA MARKNADEN FÖR AKTIEOPTIONER

Nu när du vet vad du vill åstadkomma måste du förstå finesserna på aktiemarknaderna och nyckelkomponenterna som driver handeln.

Aktiemarknaden är inte så svår att lära sig som många tror, ​​men du måste vara vaksam. Lär dig allt du kan om börs- och aktiemarknadsterminologi, inklusive tjur- och björnmarknader, limitorder, marknadsorder, aktiesignaler och mer.

Det är också viktigt att förstå aktievärdering och de många typer av värdepapper du kan investera i. Aktier, fonder, optioner, obligationer, ETF:er, REIT:er, kryptovalutor, valuta och råvaror är exempel på värdepapper.

Undersök fördelarna och nackdelarna innan du bestämmer dig för den bästa säkerheten att investera i. Aktievärdering är en färdighet som kan hjälpa dig att utveckla din portfölj under hela din handelskarriär eftersom ju bättre du värdesätter investeringar, desto mer pengar kommer du att tjäna.

4. VÄLJ DITT LAGER

En av de svåraste aspekterna av aktieinvesteringar är att välja rätt aktier, och det är då några aktiemarknadstips och taktiker skulle vara riktigt användbara. Nyckeln är att hitta de bäst värderade aktierna för att maximera ditt kapital och öppna upp nya möjligheter.

Detta avsnitt kräver omfattande utredning om du vill förhindra att du förlorar för mycket pengar på marknaden. Är det inte sant att förebyggande är bättre än att bota? Ta reda på vilka marknadsplatser som tillhandahåller specifika aktier och notera symbolerna under din undersökning.

Som nybörjare kanske du har lättare att komma in i en bransch eller typ av verksamhet som du redan är bekant med. Det kan vara enklare att välja lönsamma företag från branscher du känner till. Bestäm vilka branscher som är mest stabila, eftersom aktierna sannolikt kommer att prestera liknande på börserna.

Du måste jämföra liknande aktier härifrån. När du bestämmer dig för den bästa sektorn för dig är det viktigt att överväga konkurrenterna och välja ett företag med långa framgångar. Det skulle hjälpa att titta på vinst per aktie, pris-vinstkvot, prisbokförhållande, direktavkastning och andra faktorer när man värderar aktier.

5. ÖPPNA ETT KONTO MED EN MÄKLING

För att handla aktier måste du först öppna ett onlinemäklarkonto. Det finns så många mäklare, och var och en har något unikt att erbjuda. Vissa kommer att förse dig med utmärkt forskning, medan andra kommer att förse dig med en handelsplattform.

Så, hur går du tillväga för att köpa aktier? Du har officiellt gått in i köpfasen när du öppnar ett mäklarkonto, och du kommer att ange företagets namn eller aktiesymbol för dina favoritaktier i plattformen.

Kontrollera aktiens prissättning, ange antalet aktier du vill köpa på plattformen och slutför transaktionen. Du kanske vill börja långsamt och med begränsade beställningar för att skydda dig mot risker.

6. VAR FÖRSIKTIG I DITT FÖRSÄTTNING AV AKTIEKURSER OCH SEMINARIER.

Seminarier, onlinekurser och till och med livekurser kan ge användbar information. Du kan lära dig mycket om marknaden som helhet eller en viss investeringstyp. Problemet är att många säger sig vara experter och ger oönskade råd.

De flesta av deras kurser är seminarier, med en säljpush i slutet, särskilt de gratis. Att välja solida råd och avfärda resten är ett av de bästa börstipsen och tricken du kan skaffa. Det finns många äkta program och kurser tillgängliga, men du måste vara försiktig med att falla för en aktiehandlares saga som sannolikt inte kommer att fungera.

EN NYBÖRJARGUIDE TILL DE BÄSTA BÖRSTIPS OCH TRICK

Det finns olika metoder för nybörjare på aktiemarknaden, och du bör ta reda på vilken som fungerar bäst för dig och hålla fast vid det. En av de bästa börstipsen och taktikerna för långsiktiga investeringar är att köpa och hålla.

Detta utesluter naturligtvis inte möjligheten till dagshandel om du tror att det skulle vara mer fördelaktigt för dig. Dagshandel, tekniska aktier, kryptovalutor och optionshandel har högre volatilitet och kräver mer kontroll. Sammantaget skulle det hjälpa om du fortsatte att studera aktiemarknaden och förfina dina tekniker.

Besök gärna vårt finansområde för fler intressanta och lärorika artiklar som den här om smarta aktier. Vi har sammanställt en lista med ännu mer användbara börstips och taktiker, samt andra investeringsråd.