marknadsporten

Helheten

Idag finns det så många bloggar där ute för investerare att följa att det är svårt att sålla igenom bruset och hitta värdefulla råd. Jag har satt ihop en lista med sju amerikanska investeringsbloggar som jag tycker om att följa och du kanske också. Om du är en gör-det-själv-investerare – eller bara är intresserad av att lära dig mer om ekonomi och investeringar – föreslår jag att du ger dem ett försök. Här är de inte i någon särskild ordning

Av Barry Ritholtz. Ritholtz är medgrundare och chief investment officer för Ritholtz Wealth Management LLC. Flera bloggar i veckan, diagram, videor och marknadskommentarer håller denna blogg nyhetsig och intressant. Han har också en trevlig funktion varje tisdagsmorgon som heter “10 Tuesday AM Reads”, avsedd för pendlare som letar efter några intressanta nyheter och finanshistorier i början av veckan för att komma igång. Du kan också registrera dig för dagliga läsningar i din inkorg om du tycker att berättelserna är roliga och provocerande.

En mängd sunt förnuft

Av Ben Carlson. En blogg som fokuserar på förmögenhetsförvaltning, investeringar, finansmarknader och investerarpsykologi. Carlson, en portföljförvaltare, noterar att Albert Einstein en gång sa: “Om du inte kan förklara det för en sexåring, förstår du det inte själv.” Carlson strävar efter att helt enkelt förklara svåra investerings- och finanskoncept på ett sätt som gör-det-själv-investerare kan förstå. Dessutom är det jätteroligt att läsa igenom varje vecka. Oavsett om det är: “Varför bryr sig inte aktiemarknaden om nyheterna?”, “När Hitler tog kokain”, eller “Kan indexfonder bli för populära?” Carlson håller det alltid intressant.

Korsa Wall Street

Av Eddy Elfenbein. Portföljförvaltaren Elfenbein redigerar denna blogg vars årliga köplista med 25 aktier har slagit S&P500 med 50% under de senaste tolv åren. Det intressanta är att listan är låst och förseglad varje år och han gör inga förändringar i aktieinnehavet. Han håller i hela 12 månader och du kan följa med och notera hans investeringsresultat. Hans filosofi? Köp och inneha aktier i utestående bolag. Han har också fliken Vanliga frågor på sin webbplats och gillar att följare skickar sina frågor via e-post till honom – något du kan ta upp honom om du har en brådskande investeringsfråga.

Den irrelevanta investeraren

Av Michael Batnick. Batnick är forskningschef på Ritholtz Wealth Management och är bra på att identifiera unika vinklar på historiska data och marknadsrörelser. En av mina favoritserier på sin blogg är “Today in Market History”, som belyser en intressant factoid eller diagram från historien som Batnick tar och gör relevant för dagens marknader. Blatnicks senaste inlägg på “Den längsta tjurmarknaden genom tiderna? Och spelar det verkligen någon roll när en tjurmarknad börjar?” är en informativ läsning. Hans kortare bitar på olika lager och börsintroduktioner är också vitsiga och udda läsningar.

Cliffs perspektiv

Vid Cliff Asness. Han arbetar för AQR Capital Management, en kvantitativ investeringsförvaltare i Greenwich, Conn. och även om han inte publicerar ofta, när han gör det, läser investerare det. Kanske är hans mest anmärkningsvärda blogginlägg relaterat till de så kallade faktorinvesteringskrigen som är en debatt bland investerande ägghuvuden, som försöker avgöra vilka faktorer som driver aktiemarknaden. Cliffs blogginlägg kan vara en tät läsning, men om du vill vara en bättre investerare bör du lägga till dem i din veckovisa “måste läsa” -lista.

Flirta med modeller

Av Corey Hoffstein. Corey Hoffstein är CIO för Newfound Research, ett Boston-baserat kvantitativt kapitalförvaltningsföretag. Han har skrivit många forskningsartiklar med fokus på tillgångsallokering och portföljoptimering. Om du vill ha ett alternativt perspektiv är Hoffsteins blogg platsen att få det.

Värdevandring

Av Jacob Wolinsky, grundare och VD för Valuewalk.com. Denna webbplats började 2010 som en enkel värdeinvesteringsblogg men har vuxit till en populär webbplats som levererar senaste nyheter, analys och relevant innehåll från andra bloggar. Förvänta dig flera inlägg om dagen, liksom användbara resurser som en lista över böcker som rekommenderas av Warren Buffett, Charlie Munger och andra investerande vise.