Klocka din dator – på handleden

klockaDen tekniska utvecklingen har i princip alltid varit en bransch som varit värd tiden och mödan man lagt ner på att försöka få ut en slant när nya saker kommer. Visserligen ska det sägas att dipparna också finns där men när det väl kommer till kritan så gäller det att befinna sig i rätt läge med rätt kunskap för att kunna fatta det rätta besluten.

Ta bara lanseringarna av olika mobiltelefoner och surfplattor som numera verkar vara stora events och fester där den absoluta höjdpunkten är avslöjandet av själva produkten, medan det har varit ett massivt viskande och rykten innan, om att produkten är mycket bättre än vad man tidigare trott eller att det är en katastrof. Det ska sägas att just teknikbranschen är väldigt känslig för rykten och spekulationer men när det går in är förtjänsten stor.

Det senaste som nu börjat utvecklas är att göra om datorn till ett armbandsur. Det innebär att du i framtiden kommer att ha möjligheten att inte bara kolla vad klockan är utan också kolla din mail, och ha en kamera som både kan filma och ta stillbilder. Smartphones blir alltså smartwatches och det sydkoreanska bolaget Samsung hoppas att man den 25 september ska kunna lansera sin Samsung Galaxy Gear på marknaden.

Något som är värt att notera i det hela är att företaget Apple även vill slå mynt av utvecklingen och arbetar själva med en ”klocka” som kallas Iwatch. Det är oklart när den kommer men något som är säkert när det kommer en ny produkttyp, och Apple är med på tåget, är att försäljningen kommer att vara trygg, därför kan investering både kring Samsung och Apple vara av stort värde.