Blockets huvudvärk

Blocket, som kunde redovisa en vinst på 266 miljoner kronor förra året, har den senaste tiden fått extremt hård konkurrens. Detta beror på att fler och fler människor runt om i Sverige vill bli av med sina grejer så fort som möjligt utan att ta betalt för det. Man skänker alltså helt enkelt bort sina saker, istället för att lägga upp dem på exempelvis Blocket.

– Den här marknaden har exploderat de senaste fem åren, säger Danny Wennberg som grundande Bortskankes.se.

Det finns idag omkring fem olika sidor som sysslar med bortskänkning av saker, och det verkar uppenbarligen som att ekonomin hos medelsvensson verkar vara bra, då man istället för att se en ekonomisk vinning på att sälja sina saker helt enkelt ger bort dem. Grundaren av Bortskankes.se spekulerar i att de hela beror på miljömedvetenhet, att inte kasta bort saker i onödan. Sidan har idag tusentals annonser där man kan få ett husdjur, hylla eller soffan om man så vill.

Att lägga upp en annons där är gratis och därför så är denna trend ett tydligt hot mot Sveriges största köp- och säljsajt Blocket. Det går att skänka bort saker också på Blocket men det kostar pengar att lägga upp annonsen, så om denna marknad försätter att öka i intresse kan det nog vara läge att tänka över eventuella Blocket-aktier då företaget har en svår motståndare att manövrera ut de kommande åren. Dessutom verkar gratissidorna inte sluta växa.

– Jag ska expandera utomlands under hösten och öppna i Danmark, England, Tyskland och Nederländerna, avslutar Danny Wennberg.